Sims 4 skrotas?

Fick ett skypemeddelande från min vän Alicia.
 

Jag trodde knappt själv att det var sant när jag läste det, men jag blev så oerhört glad. EA kommer ställa in det påbörjade The Sims 4 för att istället skjuta på och fokusera på en rejäl uppföljare om 2-3 års tid, som kommer gå under namnet The Sims Evolved!

Frågor, svordomar och glädjerop avlöste varandra igår under videochatten när EA avslöjade sina nya planer för The Sims-seriens framtid. Reaktionerna var oerhört blandade, vilket inte är så konstigt med tanke på alla olika åsikter och tankar kring The Sims 4 och frågorna bara haglade in.

"Varför? Hur kan ni göra så här mot oss? Vad händer med The Sims 4? Varför?! Vems idé var detta?" o.s.v

Tursamt nog så satt en representant från EA och var beredd att svara på många av dom vanligaste frågorna som dök upp i chatten.

Först och främst, låt mig försöka sammanfatta vad som sades i videon!

 

The Sims Evolved, det nya spelet i serien

EA annonserade igår över en livestream att dom har, efter mycket betänketid, bestämt sig för att skrota The Sims 4. Det var inget lätt beslut för dom att ta och dom vet att det gör många personer upprörda, men det är för spelseriens bästa.

Istället kommer dom lägga all tid och energi på att skapa en bättre grund för det nya spelet i The Sims-serien, som planeras att släppas om först 2-3 år. Det kommer att kallas "The Sims Evolved - The Next Generation" och det ska tydligen vara en nystart för The Sims-serien, ett nytt, blankt ark efter allt krångel, alla buggar och elände som The Sims 3 ställde till med.

Besvikna fans

Det är fullt förståeligt att fans blir upprörda, arga, ledsna och besvikna över det här beslutet. Men EA vädjar till fansen att tänka på det bästa för The Sims-serien och på dess framtid, som enbart kommer att bli ljusare och bättre om dom bara får den här tiden på sig.

Fler expansioner och mer innehåll till The Sims 3

Som kompensation för detta så har EA lovat att det kommer att komma mer innehåll till The Sims 3 under dessa år. Än så länge finns det planerat på 37 expansioner och 56 prylpaket, så idéerna är många. En omröstning om vad som ska bli nästa expansion kommer att starta på den första tisdagen efter andra kvartalet från nymånen i förra månaden har passerat.

Satsar mycket på logon

EAs representant i chatten, Marit Skälp, berättade ivrigt att dom redan har satt igång och jobbat på logon för The Sims Evolved, eftersom det är det viktigaste för fansen. En snygg logo som avslöjar att spelet är under utveckling och inget visar hur bra ett spel kommer att vara som en riktigt läcker logo!

Färgtemat på logon är nästan bestämt. Dom måste bara enas om logon ska vara i färgerna rött, grönt och blått (efter RGB, grundfärgerna i additiv färgblandning) eller grönt, gult och rött efter simmarnas humörskristaller. Det sistnämnda startade en hetsig debatt angående att orange i såna fall borde få vara med också, trots att dom enats om enbart tre färger på logon, men debatten förväntas vara löst vid slutet av nästa månad.

"Den här gången kör vi nog på händer istället"

Marit Skälp berättade också att eftersom att ögonbilderna vid The Sims 4-logon skapade sån uppståndelse så planerade dom att köra ett liknande koncept med TSE-logon.

"Ögonen och ansiktsbitarna vid The Sims 4-logon skapade stora diskussioner på nätet, så nu diskuterar vi hur vi ska återskapa det med nya logon för att få lika mycket hype över det nya spelet. Några diskuterade om vi skulle ha munnarna eller kanske några av dom nya frisyrerna på simmarna, men den här gången kör vi nog på händer istället." säger Marit. "Vi satsar mycket på händer i det här spelet."

 

Jag hade tänkt ta med en Frågor och Svar-sektion också, men det var så mycket svordomar och vulgärt språk där att det blev riktigt jobbigt att sitta och censurera ut allting.

Texten är direktöversatt från den här sidan, med tillstånd. Frågor och Svar-sektionen där Marit Skälp svarade på fansens frågor finns skriven där också, men jag varnar för mycket starkt språk!

http://www.ea.thesimsevolvednews.absolutelynotfake.com/

 

Om du inte orkar läsa allt så här är en kort sammanfattning:

EA skrotar TS4, för att istället jobba mer på TSE (The Sims Evolved), som kommer ut om cirka 3-4 år. De säger att det är för seriens bästa, och har lovat att det kommer ut fler EP och PP till TS3.

 

Bai!

simsparadise.blogg.se

En simsblogg om The Sims 3. Jag kommer skriva fusk, downloads, utmaningar m.m.

RSS 2.0